SWATCH KLOCKOR

1983 lanserade Swatch sin första klocka och sedan dess har varumärket blivit allt mer populärt. Datorer och annan digital utrustning kan ha blivit närvarande, men det unika varumärke av Swatch klockor har skapat en rad tekniska och sociala innovationer.

Designfilosofin av komponenterna beskrivs bäst med ordet “Simplicity”. Swatch klockor presenterade stolt världens tunnaste armbandsur som innehåller endast femtioen komponenter till skillnad från nittio eller mer som finns i de flesta andra motiv. Detta har uppnåtts utan att offra precision och man har samtidigt ökat tillförlitligheten hos mekanismen.

Swatch klockor – mångsidighet, sport och design

Många framstående tekniska funktioner och framsteg, när det gäller vetenskap och teknik, har bevisats av varumärkets roll som officiell tidtagare i flera OS och skid- och snowboard världscuptävlingar, en miljö där noggrannhet och tillförlitlighet är av största vikt.

Men det är inte bara den tekniska aspekten som används i Swatch klockor som har gett företaget en marknadsledande ställning. Utformningen av Swatch klockor är i sig revolutionär, där Swatch har satt det roliga tillbaka till tidtagning. Swatch var bland de första märkena att erbjuda plast och tyg band där man skapat en större duk för de djärva, färgglada mönster som tilltalar dagens yngre konsumenter. Mångfalden av mönster har lett till ett stort antal samlare och produktion av eftertraktade specialutgåvor av samtida konstnärer.

Swatch klockor har också vidtagit åtgärder för att göra både klockor och själva tiden en social funktion genom att uppfinna klockor som förenklar processen med att använda skidliftar för vintersportentusiaster och skapa ett alternativt tidssystem utan tidszoner eller geografiska gränser.

Tidssystemet som kallas “beats” uppfanns 1998 för att förenkla det ökande antalet internationella telefonsamtal och e-postmeddelanden som hade börjat driva den globala handeln. Man försökte göra detta genom att dividera den aktuella 24 timmars arbetsdag i ett tusen slag, vart och ett varar 1 minut 26,4 sekunder. Detta innebär att Internet tiden är den samma över hela världen. Swatch har inte bara skapat ett nytt sätt att mäta tiden, utan de har även skapat en ny meridian genom Biel i Schweiz.

KöpKlocka.se har ett stort utbud av herr och damklockor från Swatch, till oslagbara priser. Vi har alltid fri frakt och 30-dagars ångerrätt på alla våra produkter oavsett ordervärde.

Välkommen!

Swatch

Du kanske även gillar ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>